Connaissances pour la vie

Ecrit par: Ruben Ellefsen | Publié: dimanche 4 octobre 2009

Det var stor global interesse for Kunnskapskonkurransen 2009. I 28 forskjellige land satt over 5000 ungdommer sammen og besvarte spørsmål fra boken til J.O. Smith.

BRUNSTAD: Årets konkurranse hadde en økning på omtrent 200 lag i forhold til foregående års konkurranse. Konkurransen besto i å besvare 75 flervalgsoppgaver i løpet av 56 minutter, noe som tilsvarer 45 sekunder pr. oppgave. Svarene, som forøvrig ble avgitt på hele 17 forskjellige språk, ble fortløpende tastet inn i et dataprogram og sendt til det sentrale sekretariatet på Brunstad via internett.

Spennende online-finale

Noen timer senere forelå konkurranseresultatene, som viste at det var kun små marginer som skilte de beste lagene i hver av de tre aldersklassene. Men tallenes tale var likevel klar, og mens tusenvis av seere verden over ventet spent ble det opprettet telefonkontakt med ungdommene i København, tyske Waldhausen og på den lille øya Aruba i det karibiske hav. Disse hadde gått helt til topps i hver sin aldersklasse og fikk nå sjansen til å sikre seg den gjeve premien på kr. 20 000,- til ungdomsaktiviteter i sin lokalmenighet.

-Veldig, veldig bra innsats!

Finalen gikk ut på å svare riktig på flest mulig spørsmål i løpet av to minutter. København var først ut og gjorde det svært skarp med hele ti av ti rette. Danskene måtte likevel se seg slått på målstreken av ungdommene fra den syd-tyske byen Waldhausen, som fikk riktig på 11 av 13 spørsmål i løpet av sine to minutter.
-Veldig, veldig bra innsats, Waldhausen! skrøt arrangøren av konkurransen, Herman van Dijk, mens forstander Kåre J. Smith signerte sjekken pålydende kr. 20 000,- foran de flere tusen tilstedeværende i storsalen på Brunstad.
-Og selv om det ikke er 20 000,- euro er det likevel utrolig mye trivelig ungdommene kan gjøre sammen med en slik sum, avsluttet han.